מעדיף יציבות - בנק ישראל משאיר את הריבית על 4.5% 

בנק ישראל - מתמקדים בייצוב השווקים, והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית | הקונצנזוס בין המומחים היה שהריבית תישאר על כנה

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
נגיד בנק ישראל, אמיר ירון. צילום: פאנדרנגיד בנק ישראל, אמיר ירון. צילום: פאנדר

27/05/2024

בנק ישראל החליט, כצפוי, להשאיר את הריבית על כנה ברמה של 4.5%, בעיקר לאור האינפלציה שקפצה לאחר נתוני אפריל מקצב של 2.5% לקצב של 2.8%.

צפיות המומחים
להבדיל מהודעות קודמות, הערכות הפרשנים השונים היתה כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית. כך למשל, בנק ההשקעות ג'י.פי.מורגן, בסקירה מעמיקה על השוק המקומי, ציין כי מדד המחירים לצרכן שהפתיע בעלייה באפריל, מייצר חשש מפני התפרצות אינפלציונית, ולכן ישאיר את הריבית על כנה בקרוב.

כלכלני הפועלים ציינו אף הם כי השוק כבר לא מתמחר הפחתת ריבית בקרוב, לאור העלייה בסיכונים הגיאופוליטיים, וסיכוני האינפלציה. לכן השווקים מתמחרים פחות מהפחתת ריבית אחת בשנה הקרובה.

בנק דיסקונט ציין כי החלטת בנק ישראל היא מההחלטות הטריוויאליות ביותר, שכן יש קונצנזוס מלא שהריבית תישאר ללא שינוי. דיסקונט מציינים כי לאחרונה קיימת חולשה ניכרת בכלכלה ונעצרה מגמת ההתאוששות במשק. לאור זאת עולה השאלה עד כמה בנק ישראל צריך לתת משקל גבוה לנושא הבטחוני ולשער החליפין בהחלטת הריבית.

אלכס ז'בז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב, העריך אף הוא כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית.

הודעת בנק ישראל
הפעילות הכלכלית ושוק העבודה מוסיפים להתאושש באופן הדרגתי. לצד זאת, מידת אי-הוודאות הגיאופוליטית המתמשכת מתבטאת ברמה גבוהה של פרמיית הסיכון של המשק.

בסביבת האינפלציה חלה עלייה מסויימת. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת על 2.8%. הציפיות לאינפלציה מהמקורות השונים לשנה הקרובה עלו ונמצאות בסביבת הגבול העליון. הציפיות לשנה השנייה ואילך מצויות בתוך תחום היעד, בחלקו העליון.

מאז החלטת המדיניות הקודמת השקל התחזק מול הדולר והאירו בכ-1.1%, ובמונחי השער הנומינלי האפקטיבי בכ-1.2%. 

התוצר התרחב ברבעון הראשון של שנת 2024 ב-3.35% ביחס לרבעון הקודם ומשקף גידול בצריכה הפרטית ובהשקעה בנכסים קבועים. למרות התרחבות זו התוצר נותר נמוך ב-2.8% ביחס לרמתו טרם המלחמה.

בשוק הדיור נמשכת עלייה במחירי הדירות והמגבלות וקשיי הפעילות בענף נוכח המלחמה עדיין משמעותיים. סעיף הדיור במדד המחירים לצרכן עלה ב-0.6% והקצב השנתי של עלייתו עומד על 2.7%.

התרחבות הכלכלה הגלובלית נמשכה ברבעון הראשון. האינפלציה מוסיפה לשהות מעל יעדי הבנקים המרכזיים ותוואי הריבית הצפוי ע"י השווקים עלה.

על רקע המלחמה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להמשך התכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית.


Right
השווקים יורדים? / תמונה: Canva

הדרך הקלה לעשות שורט על S&P500 - קרנות סל חשיפה הפוכה, מה זה?

משה מימון, מומחה שווקים פיננסיים, FUNDER
26/07/2024
הכרזתו של ביידן / צילום: Dreamstime

"סיכוני אירועים פוליטיים כאן כדי להישאר, עם השלכות משמעותיות על בניית תיקי השקעות"

מייקל סטרובק, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר
25/07/2024
מנכל משרד הכלכלה אמנון מרחב / צילום: החברה לפיתוח הגליל; עיבוד, פאנדר

מנכ"ל משרד הכלכלה פורש מהתפקיד

דניאל דותן, עורכת משנה
25/07/2024
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.