תעשיית קרנות הנאמנות בחודש יולי 2024 - הקרנות הכספיות גייסו 4.9 מיליארד ₪ 

המשך הגיוסים לכיוון חו"ל לעומת יציאת כספים מהארץ בצל התגברות המלחמה בישראל

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
תעשיית קרנות הנאמנות / צילום: Dreamstimeתעשיית קרנות הנאמנות / צילום: Dreamstime

04/08/2024 נאור כהן, מנהל קשרי יועצים במיטב בית השקעות

תעשיית הקרנות גייסה בחודש האחרון כ-8 מיליארד ₪, כאשר עיקר הגיוס מגיע לקרנות הכספיות. 

הקרנות הכספיות מסכמות את החודש עם גיוס גבוה של כ- 4.9 מיליארד ₪.

התעשייה האקטיבית המסורתית ,אשר פדתה בחודש שעבר, לאחר שידעה גיוסים רצופים מאז חודש דצמבר 2023, מסיימת את חודש יולי עם גיוס של כ-0.25 מיליארד ₪ למרות פדיונות בשבוע האחרון בשל ההתחממות המצב הביטחוני בישראל.

הקטגוריה המגייסת בקרנות האקטיביות הייתה אג''ח חו''ל (כ-500 מיליון ₪) ואילו הקטגוריה הפודה ביותר הייתה אג''ח מדינת ישראל (כ-330 מיליון ₪)

התעשייה הפסיבית מסיימת עם גיוס גבוה, בסכום של כ-2.8 מיליארד ₪ בחלוקה די מאוזנת כאשר קרנות הסל והקרנות המחקות גייסו כ-1.4 מיליארד ₪ כל אחת.

בקרנות המנייתיות בלטה המגמה של כניסת כסף למניות בחו''ל בסכום כולל של 2.8 מיליארד ₪ .

חודש יולי – מגמה מעורבת בשוקי המניות

שוק המניות הישראלי ידע עליות מתחילת חודש יולי שהתהפכו לירידות בשבוע המסחר האחרון בעקבות התגברות המלחמה, ועדיין סיים את החודש עם תשואה חיובית, כאשר מדדי ת"א 35, ו-125 רשמו עליות של כ-1.4% ו-2.3% בהתאמה. מדד ת"א 90 עם תשואה של כ- 5.3%.

באירופה, הדאקס הגרמני: סיים את חודש יולי בעלייה של כ- 1.6%. 

באסיה: מדד הניקיי היפני, מסכם את חודש יולי עם תשואה שלילית של 0.6% לאחר עליות בשבוע האחרון של החודש.

בארה"ב המדדים המובילים מסכמים את החודש במגמה מעורבת כאשר מדד הדאו ג'ונס עם תשואה חיובית של  כ-4.4%, מדד ה- S&P500 עם תשואה חיובית של 1.1% ואילו מדד הנאסד"ק תשואה שלילית של כ-0.8%.

איגרות החוב הממשלתיות בישראל השיגו תשואה חיובית של כ- 1.1% ואיגרות החוב הקונצרניות עלו בשיעור של כ-0.7%. 

התעשייה האקטיבית המסורתית גייסה בחודש יולי סכום של כ-250 מיליון ₪. קטגוריית אג''ח בחו''ל מסכמת את חודש יולי עם גיוס של כ-500 מיליון ₪ (הגיוס הגדול בין הקטגוריות השונות), אחריה קטגוריית חברות והמרה שהוסיפה גיוס  של כ- 200 מיליון ₪ קטגוריית מניות בחו''ל עם גיוס של כ-130 מיליון ₪ וקטגוריית אגד קרנות גיוס של כ- 60 מיליון ₪.

 קרנות אג''ח מדינה מסיימות עם הפדיון הגבוה ביותר כשפדתה סכום של כ-  330 מיליון ₪. אחריה קטגוריית אג''ח בארץ -כללי שפדתה סכום של כ-130 מיליון ₪, קטגורית מניות בארץ עם פדיון של של כ-125 מיליון ₪, הקרנות הגמישות סיימו את חודש יולי עם פדיון של כ-40 מיליון ₪, וקרנות ממונפות ואסטרטגיות מסיימת עם פדיון קל של כ-15 מיליון ₪.

הקרנות הכספיות מסיימות את חודש יולי עם גיוס של כ-4.9 מיליארד ₪, הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-4.5 מיליארד ₪ והקרנות הכספיות הדולריות גייסו כ-0.4 מיליארד ₪. 

התעשייה הפסיבית גייסה סכום של כ-2.8 מיליון ₪. בחלוקה די מאוזנת, כאשר קרנות הסל והקרנות המחקות גייסו כ-1.4 מיליארד ₪ כל אחת.

בקרנות הסל עיקר הגיוסים הגיעו מקטגוריית מניות בחו"ל שגייסו סכום גבוה מאוד של כ-1.9 מיליארד ₪, אחריה קטגוריית מניות בארץ, עם גיוס של כ-110 מיליון ₪ לאחר שבחודש שעבר היא הייתה הקטגוריה הפודה ביותר,  קטגוריית אג"ח בחו''ל עם גיוס קל של כ- 15 מיליון ₪ וקטגוריית ממונפות ואסטרטגיות מסכמת את חודש יולי עם גיוס של כ-10 מיליון ₪  

הקטגוריה הפודה העיקרית הייתה קטגוריית חברות והמרה, עם פדיון בסכום של כ-460 מיליון ₪, ואחריה קטגוריית אג''ח מדינה עם פדיון של כ-190 מיליון ₪, קטגוריית אג"ח בארץ – כללי מסיימת את חודש יולי עם פדיון קל של כ-5 מיליון ₪.

נכון ליום 31.07.24, יום רביעי, יום המסחר האחרון, היקף נכסי תעשיית הקרנות עומד על כ-531.8 מיליארד ₪. נתון זה מתפלג באופן הבא: 

תעשייה אקטיבית: כ-296 מיליארד ₪, מהם כ-160.6 מיליארד ₪ בקרנות מסורתיות, וכ-135.4 מיליארד ₪ בקרנות כספיות. 

תעשייה פסיבית: כ-235.8 מיליארד ₪, מהם כ-145.8 מיליארד ₪ בקרנות סל, וכ-90 מיליארד ₪ בקרנות מחקות.





 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.