IBI בתגובה לדוחות בנק הבינלאומי: על פניו נראה דוח חלש, אבל יש נקודות אור 

בינלאומי – תגובה לדוחות רבעון 1

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
סניף הבנק הבינלאומי, צילום: אייל טואגסניף הבנק הבינלאומי, צילום: אייל טואג

15/05/2025 לירן לובלין, מנהל מחלקת מחקר, IBI בית השקעות

בינלאומי התשואה להון היתה נמוכה ביחס לעבר אך לא מדובר במגמה 

הבנק הבינלאומי פתח הבוקר את דוחות הבנקים, ופרסם דו"ח נמוך מהצפי המוקדם לרבעון הראשון, עם תשואה להון של 15.7% אל מול צפי מוקדם שלנו ל-16.5%. בסה"כ מרבית סעיפי הדו"ח התיישבו עם התחזית המוקדמת, למעט סעיף ההוצאות האחרות שהיה גבוה מהתחזית וכלל הוצאות חד פעמיות לסילוק ועמלות. נזכיר כי הדו"ח של הבינלאומי הושפע משיעור מס גבוה בכ-6% בגין מס המלחמה. לאור תוצאות הרבעון הראשון, ובעיקר נוכח העליה במחיר המניה בחודשים האחרונים, אנו שומרים על מחיר יעד של 225 ₪ ומורידים את ההמלצה למניה לתשואת שוק 

נקודות עיקריות מהדו"ח 

תיק האשראי של הבנק הציג צמיחה של 2% מול הרבעון הקודם, לעומת התחזית שלנו שעמדה על 0.7%. עיקר הצמיחה ברבעון מקורה באשראי לעסקים גדולים שצמח ב-3.7% מול רבעון קודם ועסקים בינוניים שצמח ב4.1%, שביתר המגזרים נרשמה צמיחה מתונה. לצד הצמיחה המרשימה, יחס ה-NPL ירד באופן משמעותי ב-12 נ"ב לרמה של ל-0.44%. 

בנוסף, הבינ"ל הרחיב מאוד את הפעילות בשוק ההון שהביא לגידול בנכסי לקוחות של 11.7% ברבעון שעדיין לא מקבלים ביטוי מלא בהכנסות.

הכנסות הריבית עלו ב- 1.3% אל מול הרבעון הקודם בשל פערי המדד בין הרבעונים (עלייה של 0.3% ברבעון הנוכחי למול ירידה של 0.1% ברבעון הנוכחי), כאשר ברבעון הנוכחי המדד תרם 33 מ' ש"ח בעוד שברבעון הקודם התרומה היתה זניחה. בצד המרווח הפיננסי נרשמה ירידה בשל פערי המדד כאמור, ובניטרול השפעת המדד המרווח הפיננסי ירד משמעותית ב-13 נ"ב והושפע לרעה מירידת הריבית הדולרית. 

ההוצאות להפסדי אשראי היו שליליות אל מול הערכה להוצאה חיובית שלנו.  הבנק רשם ריקבריס בהיקף של 33 מ' ₪ אל מול הוצאה קבוצתית של 22 מ' ₪. 

הכנסות המימון שאינן מריבית היו נמוכות מהתחזית ברבעון, והסתכמו ב 88 מ' ₪ בעיקר כתוצאה ממכשירים נגזרים. 

העמלות עלו ב 16% ביחס לרבעון המקביל בעיקר כתוצאה מעליה בפעילות שוק ההון.

בצד הוצאות השכר נרשמה עליה קלה מול רבעון קודם שהיתה נמוכה מקצב הטייס האוטומטי כלומר הבנק מתייעל. מנגד הבנק רשם עליה בהוצאות האחרות – הכולל הוצאות סילוק של 9 מ' ₪ (התייעלות), ועמלות שוק ההון שהן פונקציה של הגידול בפעילות – אנו סבורים כי סכום של כ- 20 מ' ₪ מתוך הגידול בהוצאות אלו אינו בעל אופי מתמשך. 

הבנק רשם רווח נקי של 530 מ' ₪ שהושפע משיעור מס גבוה בגין מס המלחמה, ממנו יחלק דיבידנד בהיקף של 212 מיליון ₪ המהווה 40% מרווחי הבנק לרבעון הראשון. עודפי ההון של הבנק השפיעו על התשואה להון בהיקף של כ-0.6% והצפי הוא שעודפים אלו ישתחררו כשבנק ישראל יתיר את הרסן בעניין חלוקות הרווחים. 

יחס הלימות ההון עמד ברבעון על 11.31% בדומה לרבעון הקודם. עודפי הון של הבינלאומי מסתכמים לכ-2.6 מיליארד ₪ מעל לדרישה הרגולטורית.

בשורה התחתונה

אמנם דו"ח שעל פניו נראה חלש, אך יש לזכור כי למעט העליה בהוצאות האחרות הדו"ח מאוד מרשים. אז אמנם הבינלאומי לא יציג את הדו"ח הטוב במערכת אבל בהחלט מדובר באירוע נקודתי. הדיבידנד עדיין נמוך מהמדיניות וזאת בהתאם לדרישה של בנק ישראל וכשזו תרכך גם תשואת הדיבידנד תהיה אטרקטיבית יותר כשבתמחור הנוכחי של המניה תשואת הדיבידנד LTM עומדת על 4.8%. 

בראיה לרבעון הבא אנו מעריכים כי הבנק יציג תשואה משמעותית גבוהה בגלל השפעת המדד וירידה בהוצאות אותה אנו מעריכים בכ- 18.5% וברמה השנתית תסתכם  לכ-17%.

בתמחור הנוכחי ובמכפיל הון של 1.56X התשואה על ההשקעה הנגזרת היא 11% - לא רע ביחס לסיכון, אם כי באופן יחסי התמחור אינו זול.

לאור תוצאות הרבעון הראשון בעיקר נוכח העליה במחיר המניה בחודשים האחרונים,  אנו שומרים  את מחיר היעד ל 225 ₪ ומורידים את ההמלצה למניית הבנק הבינלאומי לתשואת שוק. 
 


Right
הסקירה היומית של שוק ההון / תמונה: funder

מתחילת השבוע תשואות דו ספרתיות למדד ת"א-בנייה, מדד ת"א-ביטוח ומדד ת"א- נדל"ן

אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר, הבורסה לניירות ערך
19/06/2025
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.