ליגת 30-70 של FUNDER לחודש אפריל: תשואות נהדרת בקרנות 

הקרנות הניבו תשואות נהדרות של מעל 1% בחודש אפריל, כאשר רובן המוחלט אף הגדילו את ההון המנוהל. שלוש קרנות בלבד חוו ירידה קטנה. התוצאות הטובות מגלמות את ביצועי היתר של השוק המקומי מול חו"ל

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
ליגת 30-70 של פאנדר / תמונה: Dreamstimeליגת 30-70 של פאנדר / תמונה: Dreamstime

13/05/2025 משה שלום

למרות כל הסביבה העוינת הביטחונית והמדינית, שוקי ההון הישראלים המשיכו, באפריל, להציג ביצועי יתר אדירים ביחס לשוקי המניות בחו"ל. במיוחד מול האחות הגדולה האמריקאית. והעובדה הזו הייתה לגורם העיקרי של ההפתעה הנעימה החודש: כל הקרנות הניבו תשואות נהדרות של מעל ה-1%! לא רק זאת, רוב מוחלט של הקרנות הגדילו את ההון המנוהל, כאשר רק שלוש מהן חוו ירידה קטנה בו. לכן, בסה"כ נאמר בגאווה גדולה: החודש הזה היה חודש מצוין נוסף בסדרה של חודשים מצוינים, כאשר העולם נלחם עם חוסר הוודאות הגדולה סביב מעשי, והצהרות, הנשיא האמריקאי החדש: טראמפ.

למשל: אם ניקח את נושא המכסים. התחלה בומבסטית של אחוזי מכס אסטרונומיים, המבוססים על נוסחה הלוקחת בחשבון את מאזן הסחר בין המדינות ולא את המכסים המוטלים. ואחרי שהשווקים (ובמיוחד שוקי האג"ח) נחנקו כמעט למוות, נעשה אחורה פנה דרמטי לא פחות, עם 90 ימים של הפוגה כאשר סין נשארה מחוץ להפוגה, למרות שסגמנטים תעשייתיים נהנו ממנה (אלקטרוניקה). לבסוף, הסכמי סחר בודדים, עם מדינות. כל זה מעלה ומוריד בפתאומיות שווקים בינלאומיים, כאשר השוק הישראלי הרבה יותר חסין עקב העיקרון הפשוט של התקווה ל"יום שאחרי" טוב ומיטיב למשקיעים עכשיו בנכסים המקומיים. האם כל זה יימשך גם בחודש הבא? נקווה.

 

תשואות הקרנות
 


כאמור, התשואות של חודש אפריל היו מצוינות ונמדדות כולן מעל ה-1%. דבר די מדהים אם נעשה את ההשלכה השנתית... לא רק זאת, המנעד של התשואות של החודש גם היא מדהימה בטיבה: בין 1.84% (אי-בי-אי-30/70) ו-1.14% (ילין לפיקות 30/70). הממוצע של כל הקרנות עומד על 1.5%, כאשר ארבע קרנות עומדות מעליו וחמש מתחתיו. מעבר להובלה של החודש, אי-בי-אי מובילים גם מתחילת השנה, עם 4.43% מול ממוצע של 2.31%, וזה נתון חשוב מאוד כי רוב התנודתיות הייתה בתקופה הזו.

בטווחים הארוכים יותר, ההובלה מתחלקת בין מגדל (מגדל תיק השקעות 30/70) ואותה קרן של אי-בי-אי. הראשונים מובילים שנה אחורה (15.77% מול ממוצע של 12.42%) ושנתיים אחורה עם 29.12% מול ממוצע של 24.64%. אי-בי-אי טובה בשלוש השנים, עם תשואה של 21.71% מול 18.52%. בסה"כ לא ניתן לומר משהו אחר חוץ מכל הכבוד לאי-בי-אי, אשר שולטת ב-3 מ-5 הטווחים, כאשר השניים החשובים בידיה (חודש, מתחילת השנה).

הנה גרפים של התקופות המתועדות בטבלה:
 

 

נתוני הקרנות והחשיפות
 


מבט מהיר על טבלת הנתונים הכלליים של הקרנות מראה שהשינוי הדרמטי בתשואות לא כל כך התבטא בשינוי בהון המנוהל. למרות זאת, נאמר שהחיוב עדיין נוטה חזק יותר מהשלילה בפרמטר הזה כאשר 6 קרנות עלו ו-3 קרנות ירדו. כולן באחוזים נמוכים למדי כאשר הגידול הגדול ביותר היה בקרן של מגדל (מגדל תיק השקעות 30/70) עם 7.65%. לעומת זאת, בקרן של אלטשולר שחם, ראינו ירידה של 1.90%-.

מעבר לכך נציין שמכל הקרנות המוצגות הקרן היקרה ביותר הינה זו של אי-בי-אי, עם 0.89% דמי ניהול לשנה. אבל, ראו פרק קודם כדי לבחון אם יש כאן הצדקה לכך... הדבר האחרון המעניין והחשוב כאן היא העלייה בכל הקרות בסטיות התקן (תנודתיות). בין 4.84% (מגדל) ועלייה מדהימה של 65.71% בקרן של הראל (הראל אייל). אבל, וזה חשוב: אבסולוטית המספרים מאוד נמוכים, כאשר המנעד של הסטיות נמצאות בין 0.73% (קסם אקטיב 30/70) ו-0.50% (מור 30/70). לכן, לא הייתי נותן לזה משקל כבד מדיי למרות שתנודתיות היא עניין כאוב אצל המשקיע הישראלי.

בתחום החשיפות נאמר: הן מעודכנות לסוף 02-2025. אבל, הן מראות את הנטייה של המנהלים: במיטב מובילים בחשיפה מנייתית, עם 29.51% כאשר ההובלה במט"ח נמצאת בהראל אייל עם 11.96% (חו"ל מול מקומי). אלטשולר שחם עדיין מושקעים מאוד באג"ח, עם 70.16% מול הנמוך של 51.24% בלבד בילין לפידות. כל המח"מים בינוניים, עם נטייה להארכה, כאשר הנמוך הוא 3.29 שנים בקרן של הראל, מול 4.85 שנים באלטשולר שחם.

 

לסיכום נאמר:

חודש אפריל היה חודש מצוין בתשואות וגם בחלק נכבד מההון המנוהל. מה שקצת מעביר צמרמורת קלילה אצל המשקיעים המקומיים היא העלייה הכללית בסטיות התקן (תנודתיות). דבר השנוא בהחלט על המקומיים. ראינו בחודש אפריל את ההמשך למגמה הכללית של כניסת כסף זר בנכסים סולידיים כמו בנקים, ביטוח, וחברות השקעה. ההיי-טק היה בקורלציה מוחלטת עם מה שקורה בחו"ל ומשפיע פחות. כמו כן, ראינו מחזורים גדולים מאוד יחסית, וזה מעורר תקווה למרות שהנטו המוסדי נמצא במינוס ימים רבים. מכל זה נאמר: חודש מאי מסתמן להיות באותו סוג של מגמה. נקווה שלא ישתבש משהו.

 

כמו כל חודש נאמר מחדש:

הבה נרחיב במקצת על הכללים שעל פיהם אנו החלטנו על אוסף הקרנות הספציפי. ראשית, נציין שאנו עוסקים במעקב אחרי הקרנות האלו, קרנות ה-30-70, מאז נובמבר 2021, עם השינויים שצייננו מעלה, והנה ההיגיון לשואלים על כללי הבחירה:

1) דרגנו את החברות המנהלות על פי היקף הנכסים הגדול ביותר בקרנות מסורתיות.

2) בחרנו קרן אחת מכל חברה, בקטגוריה עד 30% מניות באג״ח כללי בארץ.

3) הקרן הייתה צריכה להיות עם וותק של לפחות שנה, כאשר רצוי יותר משנתיים.

4) ניהול התיק בקרן הוא "נטו" של 30-70, ולא כעוקב תיק בנקאי, או אחר.

5) אנו מנסים לעקוב אחרי קרנות עם מעל 100 מיליון שקלים בהון המנוהל.

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]


Right
סקירת ימי המסחר הראשונים לאחר פרוץ המלחמה מול איראן / תמונה: Dreamstime

כמה כסף גייסו קרנות הנאמנות מתחילת מלחמת "עם כלביא" - ובאיזה ענפים?

אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר, הבורסה לניירות ערך
18/06/2025
סקירה דו שבועית של המסחר / תמונה: Dreamstime

בשבועיים שלפני המתקפה באיראן המשקיעים רכשו קרנות נאמנות בכ 3 מיליארד שקלים

אהוד ניר, כלכלן ביחידת המחקר, הבורסה לניירות ערך
13/06/2025
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.