שוק המט"ח, הדולר לאן? עוד הזדמנות של הדולר-שקל לעשות היסטוריה 

הדולר הגלובלי מהונדס להיות סביב 100 כאשר אצלנו דרמה גדולה - עיקר תשומת הלב בשוק ההון הישראלי חייבת להיות ממוקדת סביב האירוע הבא: האם הדולר ישבור את הגבול התחתון של הדשדוש הגדול, הקיים מאז תחילת 2024 (!), ואשר גבולו התחתון הינו 3.53-3.52. בקרוב נדע מה יהיו תוצאות העלילה של הדרמה הגדולה הזו

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
הדולר לאן? / תמונה: Dreamstimeהדולר לאן? / תמונה: Dreamstime

19/05/2025 משה שלום

על הדולר-שקל נאמר:

והנה, עוד הזדמנות של הדולר-שקל לעשות היסטוריה! מאז תחילת אפריל, המטבע האמריקאי אצלנו יורד ללא הפסקה, על בסיס כמה גורמי יסוד: ראשית, על פי הקורלציה ההפוכה בין המניות אצלנו והמטבע האמריקאי, ושנית, על בסיס מה שקורה בדולר הגלובלי. שני גורמים אלו חזקים מאוד והניבו סגמנט מגמתי יורד בתוך הדשדוש הגדול מאוד שנמשך כבר מאז תחילת 2024 (3.53-3.85). עכשיו, הדולר ה"ישראלי" נמצא ב-3.5542 כפסע לשבור מטה את הגבול התחתון של אותו דשדוש רחב.

מה נאמר עכשיו שלא אמרנו בעבר? יש כאן המון אינטרסים פיננסיים גרידא למנוע את השבירה הזו. ראשית, זה יכניס המון שחקני נגזרים, שהיו רגילים ליהנות מאוד מן הדשדוש הזה, לשנות את העמדות הבסיסיות שלהם. שנית, שבירת 3.53-3.52 בסגירה שבועית, יגרום למבול של סגירת פקודות הפסד העומדות ממש מאחורי הפרגוד הזה. דבר שיאיץ מאוד את הירידה מטה לכיוון 3.45 ואולי יותר...

דולר נמוך אמנם נהדר לאינפלציה נמוכה, וזה יכול להיות גורם מדרבן להורדת ריביות אצלנו. אבל, יש כאן פגיעה אנושה לייצוא הישראלי וזה עדיין מהווה גורם משמעותי בשיקולים הממשלתיים. במיוחד בזמן מלחמה. לכן, אני חוזר ואומר: הלחץ לאי שבירה עצום. ובכל זאת: איך זה יקרה אם שוק המניות ימשיך להיות חיובי והדולר העולמי ימשיך לרדת? על האחרון, אין לנו שליטה. אבל, ייתכן שהעייפות שחזינו בשוק המניות שלנו לאחרונה תהיה סיבה לתיקון יורד מעניין שימנע את השבירה מטה הזו. נחכה ונראה. פירוט ניתוח טכני של המטבע מטה.

 

עבור היורו והדולר גלובלי נאמר:

כאשר היורו היה בשיא (1.16) ציינתי שלפנינו אנומליה המצביעה על עיוות מדהים בצורה היסטורית. איך ייתכן שמטבע, שמורידים בו ריבית מצליח לעלות בצורה כה אסרטיבית מול מטבע שהבנק המרכזי שלו מתעקש לשמור על ריבית ריאלית של כ-1.5% או יותר... יתר על כן: הכלכלה האמריקאית, עם כל מחלותיה, ולמרות נתון התמ"ג האחרון השלילי, עדיין מהווה קנה מידה אחר של הצלחה מול הכלכלות של המדינות באירופה. שם, בצורה מכוונת ואדוקה, הממשלות מעצימות את הקשיים של הצמיחה על ידי צעדי צנע וצמצום גרעון על מנת להגיע ליעד ה"וירטואלי" של 3%. זה שנקבע באופן אקראי על ידי הנשיאים של צרפת וגרמניה בהקמת האיחוד.

זה פשוט מדהים איך מספר שאין לו שם אחיזה באמת הכלכלית האמיתית נתפס עכשיו כגדר שחייבים לא לפרוץ אותה! וזאת, במחיר של הקרסת כל תמרוץ, בזמנים של מיתון ושפל, צמצום בתעסוקה, סגירת מפעלים, וניסיון עמידה מול איום בטחוני (רוסיה) או כלכלי (סין, ארה"ב של טראמפ). בכל אופן, הדיכוטומיה הזו הוקלה לה במקצת כאשר היורו חזר ל-1.11, ועומד לו עכשיו להתמודד לא לחזור עד כדי ה-Parity המפורסם. ראו ניתוח טכני מטה.

 

ועכשיו נראה את הגרפים בפירוט:
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

USDILS

כמו שכתבתי לעיל: אנו מתבוננים במתח רב על הנעשה בזירת המט"ח המקומית. מדוע? כי שבירת 3.53-3.32, בסגירה שבועית, תהיה מאוד משמעותית להרבה מאוד שחקנים, ותביא לשינוי דרמטי מהרבה בחינות. אבל, לא נקדים את המאוחר ונאמר: עמידה באזור הזה, ואף עלייה, תעמוד במבחן די מהר: היא חייבת להיות הצעד הראשון לפני פריצה מעל קוו המגמה היורד השלט בירידות מאז אפריל. ואחר זה לבצע את המעבר מעל 3.63. פחות מזה לא ישנה במאומה את תחושת חוסר הביטחון של השחקנים השליליים ואת הפחד של האופטימיים על הדולר שלנו. יהיה מעניין!
 


(הגרף בוצע בעזרת פלטפורמת TradingView)

 

EURUSD

המקדי, כאינדיקאטור של מומנטום, עומד לרדת מתחת ל-0, וזה יהיה בעייתי מאוד לגבי היורו. אבל, ישנם סימנים של האטה בתאוצה השלילית (היסטוגרמה), ובמחיר (עמידה על אזור התמיכה של 1.11), כך שיש סיכוי סביר שלא תהיה שבירה מהירה מתחת לרמה הזו בקרוב. הכול תלוי בדולר הגלובלי כאשר ממשל טראמפ עושה הכול על מנת לייצב אותו סביב ה-100 העגול בדולר אינדקס.

מעבר לכך נאמר: על פי מחיר הנפט, נתוני האינפלציה, ובכלל התמ"ג השלילי, הסבירות היא שהפד יתרצה ואולי ירמוז על הורדת ריבית קרובה. זה בהחלט יחזק את היורו, כאשר סיבוב הורדות הריבית באירופה די מוצה. טכנית נאמר: שבירה של 1.11 תביא די מהר לאזור ה-1.075, כאשר עמידה ופריצה מעל קו המגמה השולט היורד, יביא לניסיון להגיע חזרה לשיא של 1.16. יחד ננצח!!

 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]


 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.