כסף: פיקדונות בבנקים הגדולים - בדיקת FUNDER - דיסקונט ראשון ב-90 יום

פיקדונות במרץ (לפי בנק ישראל), היכן תקבלו את הריבית הגבוהה ביותר? היקף הפיקדונות בריבית קבועה שהפקיד הציבור בבנקים הגדולים חזר לעלות בחודש מרץ. איזה בנק יעניק לכם את הריבית המשתלמת ביותר על פיקדונות? איזה פייט נותנות הקרנות הכספיות? והאם המפקח על הבנקים יכניס את חברות הביטוח למשחק?! בדיקת FUNDER באתרי הבנקים חושפת…

 

 
כסף | איור: FUNDERכסף | איור: FUNDER
 

דניאל דותן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/04/2024

מרגע שהאפשרות להורדת הריבית על ידי בנק ישראל התרחקה, הקרנות הכספיות מוסיפות להיות אטרקטיביות במיוחד עבור החוסכים (עם תשואה של מעל 4% בחודש החולף, יותר מכל הבנקים) ואף חזרו לגייס כספים באינטנסיביות בדומה לאשתקד. הקרנות הכספיות גייסו מתחילת החודש מעל 4 מיליארד שקלים, אולם עדיין רבים האנשים המפקידים כספים לפיקדונות בבנקים שמציעים ריביות הרבה יותר נמוכות.

בדיקת FUNDER נכון להיום: הריבית הקבועה שמעניק כל בנק מחמשת הבנקים הגדולים עבור פיקדון של 10,000 שקלים לטווח קצר (עד 90 יום)

צילומי מסך מאתרי הבנקים:


הקרנות הכספיות ממשיכות לתת פייט משמעותי 

גובה התשואות שמעניקות הקרנות הכספיות השונות נכון להיום:


צוות פאנדר ממליץ לפני כל סגירה בפיקדון לבדוק את הקרנות הכספיות.



בנק ישראל פירסם את הריביות על הפיקדונות אשר מעניקים הבנקים השונים לציבור, נכון לחודש מרץ 2024. הנתונים שפורסמו חושפים עלייה של כמיליארד וחצי שקלים בהיקף הפיקדונות בריבית קבועה שהציבור הפקיד בחודש מרץ – סך הכל 23.24 מיליארד שקל לעומת 21.72 מיליארד שקל שהופקדו בפיקדונות בריבית קבועה בחודש פברואר.

סך הפיקדונות לזמן קצוב בריבית משתנה שהופקדו במהלך חודש מרץ, ירד לעומת זאת ל- 16.03 מיליארד שקל - לעומת 17.86 מיליארד שקל שהופקדו בפיקדונות בריבית משתנה בחודש פברואר.

העלייה בהיקף הפיקדונות בריבית קבועה שהציבור הפקיד בבנקים בחודש מרץ מתחילה לחזור לקו העלייה העקבי שנרשם במהלך החודשים האחרונים (מלבד חודש פברואר שבו נרשמה ירידה), אם כי עדיין לא מגיעה להיקפים הקודמים. 

גרף להמחשה: סך הפיקדונות לזמן קצוב בריבית קבועה ובריבית משתנה שהופקדו בבנקים הגדולים בחודשים האחרונים 


באיזה בנק מבין 5 הבנקים הגדולים תקבלו את הריבית המשתלמת ביותר על פיקדונות?

(הנתונים לכל הדירוגים בכתבה הם מאתר בנק ישראל נכון לחודש מרץ 2024).

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות לפי תקופות זמן 

הבנק המנצח בדירוג אשר מעניק את הריבית הקבועה הגבוהה ביותר על פיקדונות לכל תקופות הזמן בממוצע, הוא בנק הפועלים המעניק ריבית קבועה ממוצעת לכל התקופות של 3.71%. 

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות עד חודש

הבנק המוביל בריבית קבועה על פיקדון לתקופת זמן של עד חודש הוא בנק הפועלים שמעניק ללקוחותיו ריבית של 3.34%. במקום האחרון בקטגוריית זמן זו, ממוקם בנק דיסקונט עם ריבית של 1.05% בלבד.

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות 1-3 חודשים

הבנק המוביל בריבית קבועה על פיקדון לתקופת זמן של 1-3 חודשים הוא בנק הפועלים עם ריבית של 3.88%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק מזרחי-טפחות מעניק ריבית של 2.61% בלבד.

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות 3-6 חודשים

הבנק המוביל בריבית קבועה על פיקדון לתקופת זמן של 3-6 חודשים הוא הבנק הבינלאומי עם ריבית של 3.97%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק דיסקונט המעניק ריבית של 3.20%.

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות 6-12 חודשים

שני הבנקים המובילים בריבית קבועה על פיקדון לתקופת זמן של 6-12 חודשים הם בנק הפועלים ובנק לאומי עם ריבית של 3.82%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק מזרחי-טפחות המעניק ריבית של 3.61%

ריבית קבועה ממוצעת על פיקדונות 1-2 שנים

הבנק המוביל בריבית קבועה על פיקדון לתקופת זמן של 1-2 שנים הוא הבנק הבינלאומי עם ריבית של 3.83%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק מזרחי-טפחות המעניק ריבית של 3.16%.

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות לפי תקופות זמן 

הבנק המנצח בדירוג אשר מעניק את הריבית המשתנה הגבוהה ביותר על פיקדונות לכל תקופות הזמן בממוצע, הוא בנק דיסקונט המעניק ריבית קבועה ממוצעת לכל התקופות של 3.67%. 

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות עד חודש

הבנק המוביל בריבית משתנה על פיקדון לתקופת זמן של עד חודש הוא בנק דיסקונט שמעניק ללקוחותיו ריבית של 2.98%. במקום האחרון בקטגוריית זמן זו ממוקם הבנק הבינלאומי עם ריבית של 1.89% בלבד.

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות 1-3 חודשים

הבנק המוביל בריבית משתנה על פיקדון לתקופת זמן של 1-3 חודשים הוא בנק הפועלים עם ריבית של 3.54%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק לאומי המעניק ריבית של 2.30% בלבד.

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות 3-6 חודשים

הבנק המוביל בריבית משתנה על פיקדון לתקופת זמן של 3-6 חודשים הוא בנק דיסקונט עם ריבית של 4.00%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק מזרחי-טפחות המעניק ריבית של 2.99% בלבד.

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות 6-12 חודשים

הבנק המוביל בריבית משתנה על פיקדון לתקופת זמן של 6-12 חודשים הוא בנק הפועלים עם ריבית של 4.45%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם הבנק הבינלאומי המעניק ריבית של 3.28%.

ריבית משתנה ממוצעת על פיקדונות 1-2 שנים

שני הבנקים המובילים בריבית משתנה על פיקדון לתקופת זמן של 1-2 שנים הם בנק דיסקונט ובנק מזרחי-טפחות עם ריבית של 4.12%. במקום האחרון בקטגוריית הזמן הזו, ממוקם בנק הפועלים המעניק ריבית של 2.88%.


בנק ישראל מגדיל את התחרות. המפקח על הבנקים:  "אני נוטה לאפשר לחברות הביטוח להיהפך לבנק"

כחלק מפעילות בנק ישראל להגברת התחרות במערכת הבנקאית, פרסם הבנק ב-14 בפברואר 2024, קול קורא לקידום מתווה מדורג למתן רישיונות תאגיד בנקאי לגופים חוץ בנקאיים.
בנק ישראל הקים צוות בראשות המפקח על הבנקים שמטרתו לאתר חסמי כניסה נוספים ולגבש מתווה שיאפשר לגופים חוץ בנקאיים קיימים, לרבות חברות כרטיסי האשראי, לקבל רישיון תאגיד בנקאי, שמכוחו יהיו רשאים לגייס פיקדונות מהציבור ולהעמיד מתוכם אשראי.

המלכוד בתוכנית הוא שהחוק, נכון להיום, מפריד בין חברות הביטוח ובין הבנקים, וישנן חברות כרטיסי אשראי אשר כבר היום שייכות לקבוצות ביטוח – כגון חברת מקס שהיא בבעלות קבוצת כלל החזקות עסקי ביטוח, ישראכרט הייתה בדרכה להימכר להראל, וחברת כאל נדרשת להימכר על ידי בנק דיסקונט עד תחילת שנת 2026 בעל פי חוק. בגלל כל אלו, משרד האוצר פרסם ב-27 בנובמבר 2023 תזכיר חוק לביטול האיסור המונע כיום מגוף מוסדי לרכוש את חברת כרטיסי האשראי מהבנק באופן ישיר. 

בנק ישראל יצטרך לבחון מחדש את החוק האמור, המפריד בין חברות הביטוח והבנקים ודומה שהוא כבר עתה בדרך לשם. כך, בראיון לדה מרקר שפורסם אמש (חמישי), אמר המפקח על הבנקים מר דניאל חחיאשוילי: "אני נוטה לאפשר לחברות הביטוח להיהפך לבנק".

x