השבוע התמתנות ברכישת קרנות על S&P 500 התגברות פדיונות בקרנות עוקבות ת"א בנקים

סקירה שבועית של המסחר: 25 – 28 במרץ, 2024

 

 

 
איור אילוסטרציה פאנדר AI - חרדים לבורסה ?איור אילוסטרציה פאנדר AI - חרדים לבורסה ?
 

כלכלני הבורסה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/03/2024

מגמה מעורבת במדדי המניות וירידות שערים במדדי איגרות החוב.

מדד הפחד עלה והדולר התחזק ביחס לשקל.

בקרנות המחקות - התמתנו רכישות קרנות העוקבות אחר מדד S&P 500, והתגברו מכירות של קרנות עוקבות אחר מדדי מניות מקומיים, בעיקר מדד מניות הבנקים.

בקרנות האקטיביות - התמתנו הזרמות כספי הציבור לקרנות הכספיות, ולקרנות המשקיעות באיגרות חוב בת"א.

המסחר בתל אביב בשבוע הרביעי והמקוצר של חודש מרץ בעקבות חג הפורים, התנהל על רקע המשך פרסום הדוחות הכספיים השנתיים, ע"י החברות הציבוריות.

ביום שני (ה-25 במרץ) הצביע האו"ם בעד עצירת הלחימה בעזה באופן מיידי ועד תום חודש הרמאדן, וקריאה לשחרור מיידי וללא תנאי של החטופים, כשארצות הברית נמנעה מלהטיל וטו.

המסחר בשוקי חו"ל התנהל על רקע מתיחות גוברת בין סין לארה"ב, כשהשבוע פורסמו בסין הנחיות האוסרות על שימוש במעבדים של אינטל ו-AMD במחשבים ובשרתים ממשלתיים וכן אוסרות על שימוש במערכת ההפעלה WINDOWS.

מדד ת"א-35 עלה השבוע בכ-0.9% ואילו מדד ת"א-90 ירד בכ-0.7%, זאת במקביל לשינוי זניח במדדי ה- Dow וה-S&P 500 בארה"ב, ועלייה של 0.6% במדד STOXX 50 באירופה (נתוני חו"ל נכונים ליום רביעי).

לעליית מדד ת"א-35 תרמו הבנקים, כאשר מדד ת"א בנקים-5 עלה בכ-2.7%. מדד בולט השבוע היה ת"א-ביומד שעלה בכ-5.5%.

ואילו לירידת מדד ת"א-90 תרמו בעיקר חברות הנדל"ן הכלולות במדד ת"א-נדל"ן שבלט השבוע בירידה של כ-2.7%.

מדד הפחד עלה השבוע לכ-16 נקודות, לעומת כ-14 נקודות בסוף השבוע הקודם.

היום (28 במרץ), מועד פקיעת האופציות החודשיות על מדד ת"א-35, הסתכם המחזור במניות בבורסה בכ-2.9 מיליארד שקל.  

ירידות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב.

איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד והשקליות לטווח הארוך  בלטו בירידה של כ-1.0%.

יוצא דופן השבוע מדד תל בונד-דולר שעלה ב-0.9%, בהשפעת התחזקות הדולר ביחס לשקל בשיעור של כ-2.1%.

התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים נותרה השבוע ללא שינוי בכ-4.4%. זאת בשונה מהתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שירדה בכ-0.1% והגיעה לכ-4.2% לקראת סוף השבוע.

ביום חמישי, ה-28 במרץ, ערב העדכון החודשי של מדדי איגרות החוב הקונצרניות, הסתכם המחזור היומי באיגרות חוב בבורסה בכ-8.3 מיליארד שקל, כ-3.6 מיליארד שקל מתוכם באיגרות חוב קונצרניות.

בקרנות המחקות (קרנות סל וקרנות פתוחות)

התמתנו השבוע רכישות של קרנות העוקבות אחר מדדי מניות בינלאומיים, בעיקר מדד S&P 500, והסתכמו בכ-165 מיליון שקל, לאחר רכישות בסכום של כ-310 מיליון שקל בשבוע הקודם.

כמו כן, התגברו המכירות של קרנות העוקבות אחר מדדי מניות מקומיים והסתכמו בכ-1,510 מיליון שקל השבוע, בעיקר במדד מניות הבנקים, זאת בהמשך למכירות בסכום של כ-560 מיליון שקל בשבוע הקודם.

בקרנות האקטיביות

התמתנו הגיוסים הציבור לקרנות הכספיות והסתכמו השבוע בכ-0.4 מיליארד שקל, לעומת סכום של כ-1.6 מיליארד שקל שהוזרמו לקרנות אלה בשבוע הקודם.

כמו כן, התמתנו הגיוסים לקרנות האקטיביות המשקיעות באיגרות חוב בתל-אביב והסתכמו בכ-130 מיליון שקל השבוע, לעומת סכום של כ-220 מיליון שקל שהוזרמו לקרנות אלה בשבוע הקודם.

הנפקת מניות

חברת כרמל קורפ העוסקת בתחום של ייצור ושיווק יינות ומשקאות קלים, צפויה להשלים גיוס של עד כ-50 מיליון שקל בהנפקת זכויות.

חברת הטכנולוגיה טלסיס הקצתה מניות בשווי של כ-539 מיליון שקל לבעלי מניות חברת הבת "ואריסייט" במסגרת השלמת רכישת מלוא השליטה בה. ואריסייט עוסקת בפיתוח וייצור מודולים ממוחשבים.

הנפקת איגרות חוב חברות

בשוק איגרות החוב השבוע גויסו השבוע כ-558 מיליון שקל בשתי הנפקות לציבור ובהקצאה פרטית למשקיעים מסווגים:


הנפקת איגרות חוב ממשלתיות

משרד האוצר גייס השבוע בהנפקת איגרות חוב בבורסה סכום של כ-3.3 מיליארד שקל, בהמשך לגיוס של כ-3.5 מיליארד שקל בשבוע הקודם. כ-58% מהסכום גויס באג"ח שקלי, וכ-42% מהסכום גויס באג"ח צמוד מדד.

שונות

שבוע מקוצר

שבוע המסחר הרביעי של מרץ הינו שבוע מקוצר, בעקבות חופשת חג הפורים ביום ראשון ה-24 במרץ 2024.

מחיקת חברה דואלית

חברת התוכנה והאינטרנט מיי סייז שמניותיה נסחרות במקביל בבורסת ה-NASDAQ (סמל:  MYSZ) מוחקת את מניותיה מהמסחר בתל-אביב ב-31 במרץ 2024.

השקת מדדי איגרות חוב יעודיים

ב-28 במרץ 2024, בתום יום המסחר, יושקו עבור "הראל קרנות נאמנות" 3 מדדי איגרות חוב חדשים: תל בונד צמודות 5-10 – הכולל איגרות חוב צמודות מדד שתקופת הפדיון המשוקללת שלהם היא בטווח 5-10 שנים; תל בונד שקלי  5-10 – הכולל איגרות חוב שקליות בריבית קבועה שתקופת הפדיון המשוקללת שלהם היא בטווח 5-10 שנים; ותל בונד צמודות בנקים וחברות ממשלתיות – הכולל איגרות חוב צמודות בנקים ו-COCO ואיגרות חוב צמודות שהנפיקו החברות הממשלתיות.

במועד זה יכנס לתוקף קריטריון חדש "התאגדות בישראל" עבור מדדי תל בונד שקלי-50 ותל בונד שקלי-100. רק אג"ח של מנפיקות שהתאגדו בארץ יכללו במדדים האלה.


x