לומברד אודייר: כיצד מתאימים את ההשקעות לסביבת הריבית המשתנה?

ביל פאפאדסיק, אסטרטג מאקרו בכיר והומין לי, אסטרטג מאקרו מהבנק השוויצרי לומברד אודייר

 

 

 
Photo Piotr Swat Dreamstime.comPhoto Piotr Swat Dreamstime.com
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/03/2024

ההתפתחויות האחרונות במדיניות הבנקים המרכזיים סימנו שינויים משמעותיים בדינמיקת הריבית בעולם. הבנק המרכזי של יפן סיים את מדיניות הריבית השלילית ארוכת השנים שלו והפסיק את ההתערבויות בשוקי האג"ח. לעומת זאת, הבנק הלאומי של שוויץ נקט בפעולה נחרצת והוריד את הריבית. מהלך זה משקף מגמה רחבה יותר של נורמליזציה כלכלית ושליטה באינפלציה. במובנים רבים, החלטת הבנק  הייתה צפויה, בהתחשב בכך שהאינפלציה לא עלתה כמו במדינות אחרות ונשארה בתוך היעד במשך חודשים, עם דינמיקת שכר יציבה.
 
בעוד שהציפיות לשינויים בריבית אינן ודאיות בארה"ב, בגוש האירו ובבריטניה, למרות האינפלציה המתמשכת, השווקים צופים הורדות ריבית, במיוחד בארה"ב. בנקים מרכזיים כמו הבנק המרכזי האירופי והבנק המרכזי באנגליה נוטים גם הם להקלת מדיניות.למרות השינויים הללו, תחזית השוק נותרה אופטימית, עם ציפיות לשיפור בצמיחה ואינפלציה מנורמלת שיובילו לנחיתה רכה מבחינה כלכלית.
 
במונחים של השלכות השקעה, ציפיות לריביות ניטרליות גבוהות יותר ותשואות נכסים לאחר המגפה מובילות להתאמות בהקצאות נכסים אסטרטגיות. השקעה באג"ח מועדפת מבחינה טקטית בשל שיא שיעורי הריבית בשווקים המפותחים, תוך התמקדות בנעילה של תשואות גבוהות יותר. המטבעות מושפעים גם הם מדינמיקת שערים משתנה, כאשר ראייה לטווח ארוך יותר מעדיפה מטבעות כמו הפרנק השוויצרי.
 
אסטרטגיות הפורטפוליו כוללות שמירה על סיכון ברמות אסטרטגיות, ניצול תיקוני שוק להוספת פוזיציות והתאמת הקצאות נכסים כדי לשקף שיעורים ניטרליים גבוהים יותר ותשואות צפויות. אג"ח, במיוחד אג"ח ארה"ב ואג"ח ריבוניות אירופיות, מועדפות בשל יתרון התשואה שלהן, בעוד שמטבעות כמו הדולר האמריקאי נשמרים במשקל יתר בגלל יתרונות תשואה וחוסן כלכלי.
x