יניב פגוט, איילון >> תחיית המתים לתוכנית המיסוי של טראמפ חיונית לשווקים 

עונת הדוחות מגיעה >> בשבוע הקרוב תפרסמנה 56 חברות במדד ה- מדד S&P 500 את תוצאותיהן הכספיות

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
יניב פגוטיניב פגוט

16/10/2017 יניב פגוט

ארה"ב: עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי במרכז 
  • בשוק ההון ממתינים  ליישום תוכנית המיסים של טראמפ ואולם לפי שעה לא סופקו לוחות זמנים ליישום התוכנית ולפיכך התמחור שלה בשווקים מוגבל ביותר. ההיגיון (יש דבר כזה כאשר אומרים ממשל טראמפ?) אומר כי יש לאשר את התוכנית לפני בחירות האמצע לבתים בארה"ב בשל העובדה כי תוצאה שלילית של הרפובליקנים בבחירות אלו בשנה הבאה עלולה להפוך את יישום התוכנית לבלתי אפשרית פוליטית.

  • תחיית המתים של תוכנית המיסים של טראמפ היא דלק חיוני לראלי בשווקים ואולם בכל האמור בשוק אגרות החוב הממשלתי מדובר בבשורות רעות ואולם לא מדובר בבשורות מאוד רעות. 

  • החוזים על ריבית הפד מלמדים כי הריבית בארה"ב  תעלה ככל הנראה (82% הסתברות נגזרים מן החוזים) בישיבת הפד האחרונה לשנה זו ב- 13/12/2017. בכל האמור בתוואי הריבית לשנים הבאות בשוק מסרבים לאמץ את תוואי הריבית החזוי על ידי הפד. הנגידה ילן תסיים את תפקידה בסוף הרבעון הראשון של שנת 2018 ולפיכך תוואי הריבית העתידי של ארה"ב תלוי במידה רבה בדמות/ה של הנגיד/ה החדשים ולפיכך מלאכת גיבוש תחזיות ריבית לשנים הבאות מאתגרת מתמיד. אנו ממשיכים להחזיק בעמדה לפיה בסביבת המאקרו הנוכחית רצועת המסחר של תשואות חוב ל- 10 שנים של ארה"ב תוותר בן 2.1% ל- 2.6%. 

  • מדד S&P 500 עלה בשבוע שחלף ב- 0.15% והוא  מציג עלייה מצרפית של 1.34% מתחילת חודש אוקטובר 2017, מדד מניות זה עלה מתחילת שנת 2017 ב- 14.04%. הסקטורים הבולטים לחיוב במדד מתחילת השנה הם סקטור הטכנולוגיה אשר עלה ב- 29.6%, סקטור הבריאות אשר עלה ב- 19.59%, סקטור החומרים אשר עלה ב- 17.12% וסקטור התעשייה אשר עלה ב- 13.74%.  סקטור האנרגיה אשר מציג ביצועים שלילים בולטים מתחילת השנה המריא בחודש האחרון בכ- 5.39% על רקע העלייה החדה במחירי האנרגיה בפרק זמן זה.הסקטורים הבולטים לשלילה מתחילת השנה הם סקטור האנרגיה אשר ירד ב- 9.02% וסקטור התקשורת אשר  ירד ב- 13.3%.  מדד הנאסד"ק מציג עליה של 1.69% מתחילת חודש אוקטובר 2017 ואילו מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 22.7%.  מדד הראסל 2000 אשר מפגר אחר ביצועי המניות הגדולות מתחילת השנה באופן ניכר עלה מתחילת החודש בשיעור של 0.79%  והוא מגיב היטב לעלייה בהסתברות ליישום תוכנית המיסים של טראמפ ולהפך.  מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 10.72% "בלבד" והוא מפגר אחר ביצועי מדדי הבלו צ'יפ בארה"ב. 

  • עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי בארה"ב יצאה לדרך בזמן שרובנו חגגנו את חגי תשרי ואולם היא צפויה לתפוש תאוצה בימים הבאים. עד כה פרסמו רק 28 חברות את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השלישי של השנה ולפיכך נשמור את הניתוחים הפרטניים לשבועות הבאים. בשבוע הקרוב תפרסמנה 56 חברות במדד ה- מדד S&P 500 את תוצאותיהן הכספיות ומתוכן 9 חברות דאו 30. 

  • השיאים החדשים הנקבעים חדשות לבקרים בשוק המניות של ארה"ב מביאים רבים וטובים לחשוש מבועת מחירי מניות. מכפיל הרווח העתידי על בסיס הרווחים החזויים ב- 12 החודשים הקרובים במדד S&P 500 הוא 18. מכפיל רווח עתידי זה גבוה מהותית ממכפיל הרווח העתידי הממוצע ב-5 השנים האחרונות העומד על 15.6  וגבוה אף יותר ממכפיל הרווח העתידי בעשור האחרון העומד על 14.1. בתחילת השנה עמד מכפיל רווח זה ברמה של 16.8 ואילו מדד S&P 500 עלה מתחילת השנה ב- 14.4% בעוד הרווח צמח ב- 6.8% בלבד. הנתונים מלמדים כי אנו חוזים בהתרחבות מכפילי רווח ניכרת ולא רק בתגובה מתבקשת לצמיחה מהירה ברווחיות הפירמות שכן דווקא  ברבעון השלישי של השנה מסתמנת תמונת רווחיות פושרת ביחס לצמיחה ברווחיות בה הורגלנו ברבעונים האחרונים ולה אנו מצפים ברבעונים מהבאים. במציאות שכזו התקדרות באופק הרווחיות של הפירמות עשויה לפגוע קשות בתמחור המניות ואולם איננו מזהים הרעה שכזו מעבר לפינה, ההיפך הוא הנכון ועל פי כלל התחזיות הצמיחה המואצת ברווחיות צפויה להמשך בעתיד הנראה לעין. סביבת המטבע המשופרת ביחס לסביבת המטבע בתחילת השנה לצד צמיחה גלובלית משופרת, סביבת ריביות נוחה, הסתברות לא מבוטלת לתוכנית פיסקאלית משמעותית בארה"ב ועוד תומכים בתמחור גבוה מבעבר של שוק המניות בארה"ב ולפיכך איננו מודאגים ממפולת אשר מקורותיה כלכליים. בנתונים אלו מימוש בשוק המניות על רקע "פחד גבהים" או מימוש על רקע אסקלציה גיאו פוליטית הם התרחישים המאיימים ביותר עבור המשקיעים בשוק המניות של ארה"ב. 

  • רווחי החברות במדד S&P 500 צפויים לצמוח ברבעון השלישי של שנת 2017 בשיעור 2.1% בלבד, זאת כאשר בתום הרבעון השני עמדה תחזית הצמיחה ברווח לרבעון השלישי על 7.5%. הכנסות החברות צפויות  לצמוח בכ- 5%. בראייה סקטוריאלית 7 מתוך 11 הסקטורים במדד צפויים להציג צמיחה ברווח ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ואילו 10 מתוך 11 הסקטורים במדד צפויים להציג צמיחה רבעונית בהכנסות.  

  • רווחי הפירמות במדד חזויים לצמוח בשיעור רבעוני של  11.1% ברבעון הרביעי של שנת  2017 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ולסכם את שנת 2017 בצמיחה שנתית של 9.1% בשורה התחתונה. ההכנסות המצרפיות צפויות אף הן להוסיף ולצמוח בקצב 5.7% ברבעון הרביעי של שנת 2017 ולסכם את שנת 2017 עם צמיחה שנתית של 5.6%. בראייה לשנת 2018 מעריכים האנליסטים כי הרווחים של הפירמות יצמחו בשיעור שנתי מרשים של 11% ואילו ההכנסות יצמחו ב- 5% ביחס להכנסות החזויות בשנת 2018. האופטימיות יוצאת הדופן בכל האמור בצמיחת הרווחים העתידית של החברות במדד היא ההסבר המרכזי לתמחור השוק ולאופטימיות המשקיעים באשר לביצועיו העתידיים של שוק המניות בארה"ב. 
אירופה: המשקיעים לא מתרגשים יתר על המידה מן האירועים בספרד ומתמקדים בביצועי הכלכלה וביצועי החברות המשופרים. 
  • אם לשפוט לפי התנהלות מדדי המניות האירופאים בשבועות האחרונים הרי תוצאות הבחירות בגרמניה מתקבלות על ידי המשקיעים כמהותיות למציאות הכלכלית העתידית בגוש האירו הרבה יותר מחוסר ההודאות הפוליטי בספרד סביב הסוגיה הקאטלונית. מדד הדאקס הגרמני עלה בשבוע שחלף ב- 0.28% ומציג עלייה של 1.27% מתחילת חודש אוקטובר 2017 ועלייה של 13.16% מתחילת שנת 2017. מדד ה- CAC 40 ירד בשבוע שחלף ב- 0.15% ואילו מתחילת חודש אוקטובר 2017 עלה מדד מניות זה ב- 0.41. מתחילת השנה על מדד המניות האמור  בשיעור מצטבר של 10.07%בהתאמה. מדד המניות האיטלקי FTSE ITALIA ALL SHARE עלה בשבוע שחלף ב- 0.23% ואולם מתחילת חודש אוקטובר  2017  ירד מדד מניות זה ב-0.92% ואילו מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 18.43%. ביצועי מדדי המניות באירופה החודש מלמדים כי התיאבון לסיכון  בנסיקה. 

  • מדד היורוסטוקס 600 NTR עלה  מתחילת החודש ב- 0.89% והוא מציג עלייה של 10.93% מתחילת השנה. הרווח המצרפי ברבעון השלישי של שנת 2017 צפוי לצמוח ב- 5.3% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד ואילו ההכנסות צפויות לצמוח ב- 2.6%. רווחי החברות במדד זה צפויים לצמוח ב- 16.5% בשנת 2017 ביחס לרווח המצרפי בשנת 2016. סקטור האנרגיה במדד ( 44%) וסקטור הבנקים במדד ( 30%) צפויים להוביל את הצמיחה הסקטוריאלית במדד בשנת 2017. סקטור הצריכה המחזורית (18.7%) וסקטור חומרים בסיסיים ( 19.4%) צפויים אף הם לבלוט לחיוב בצמיחת שורת הרווח בהשוואה לאשתקד. רווחי סקטור הטכנולוגיה וסקטור התעשייה צפויים לצמוח בקצב שנתי הנמוך מן המדד (8.8%) ו- ( 7.4%) בהתאמה. רווחי סקטור הצריכה הלא מחזורית צפויים לצמוח במתינות (5%) ואילו רווחי סקטור הבריאות במדד צפויים לחתום את השנה עם קיפאון בשורת הרווח הנקי. רווח סקטור הטלקום וסקטור ה- UTILITIES צפויים להציג בשנת 2017 צמיחה של 2% וצמיחה שלילית של 0.6%- בהתאמה ביחס לרווחי הסקטורים הללו אשתקד.  

  • אנו מניחים כי הבנק המרכזי של אירופה יפחית את רכישות אגרות החוב החודשיות מרמה של 60 מיליארד אירו בחודש לרמה של 35-40 מיליארד אירו בחודש במחצית הראשונה של שנת 2018 ובמידה והתאוששות הכלכלית בגוש האירו תמשך יופחתו רכישות החוב פעם נוספת לרמה של 15-25 מיליארד אירו במחצית השנייה של שנת 2018. ישנם בתי השקעות המעריכים כי ה- ECB ינקוט במסגרת רכישות כללית של 150- 180 מיליארד אירו לשנת 2018 מבלי להתחייב לרכישות חודשיות ותוך אמירה כי יגדיל את הרכישות במידת הצורך. על מנת להתמודד עם מחסור באג"ח ריבוני העומד בקריטריונים שנקבעו בהרחבה הכמותית תיתכן החלטה להגביר רכישת אגרות חוב תאגידיות על חשבון חוב ריבוני וכן תשקל אפשרות להגמיש את מח"מ אגרות החוב הנרכשות. בכל האמור בהעלאת ריבית בגוש האירו הרי זו לא צפויה להתרחש לפני שנת 2019.

  • המטבע האירופאי התחזק  מתחילת חודש אוקטובר 2017 ב- 0.66% אל מול הדולר האמריקני ואילו מתחילת השנה הוא מציג התחזקות של 12.37% אל מול המטבע האמרקיני. התחזקות האירו אל מול המטבע של ארה"ב עתידה לגבות מחיר מסוים בכל האמור בקצב הצמיחה הכלכלי העתידי של כלכלת גוש האירו בשנת 2018 ואולם עוצמת הצריכה הפרטית המבוססת על זמינות אשראי ושיפור בשוק העבודה צפויה למתן את נזקי היורו המתוסף. הקטנת תמריצים של הבנק המרכזי באירופה הצפויה לשיטתנו להתרחש החל ברבעון ה-2 שנת 2018 צפויה לבסס את שער החליפין של האירו ברמות הגבוהות מ- 1.2 דולר לאירו ולהביא להמשך עליית תשואות בשוק אגרות החוב הריבוני של מדינות גוש האירו. עליית תשואות של אג"ח ממשלת גרמניה ל-10 שנים מרמה של 0.4% כיום לרמה של 0.8%- 1% במהלך החודשים הקרובים תעיב על אפיקי החוב ולפיכך המלצתנו הייתה ונותרה שמרנות במח"מ תיק אגרות החוב. 

  • אנו סבורים כי השקעה של 15% מרכיב המניות בשוק המניות האירופאי עליה אנו ממליצים מבטאת בצורה טובה את ההזדמנויות בשוק מניות זה לצד הסיכונים הכרוכים בהשקעה זו. ראוי לבצע באמצעות חשיפה למדד יורוסטוקס 600  NTR מנוטרל מטבע ובאמצעות השקעה בתעודת הסל מבית WISDOMTREE המשקיעה במניות אירופה ומנטרלת חשיפה לאירו אל מול הדולר (לא אל מול השקל) אשר סימולה הוא  HEDJ. 
ישראל : היום יפורסם מדד המחירים לצרכן שיזכיר לנו שאין אינפלציה והריבית במשק לא תעלה בעתיד הנראה לעין. 

  • היום אחר הצהריים יפורסם מדד המחירים לחודש ספטמבר 2017 שימחיש שוב את סביבת המחירים הנמוכה במשק-  מדד המחירים לצרכן אשר יפורסם היום אחר הצהריים צפוי להציג ירידה של 0.3% וזאת לאחר שמדד המחירים לחודש אוגוסט 2017 עלה ב- 0.3%. היה ומדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר 2017 אכן ירד ב- 0.3% אזי האינפלציה המצרפית במהלך 12 החודשים האחרונים תסתכם ב- 0.2%- בלבד קרי אינפלציה שלילית.  אנו מעריכים כי האינפלציה בשנה הקרובה (אוקטובר 17- ספטמבר 18)  תסתכם בכ- 0.2%. אנו סבורים כי ההנחה לפיה התיסוף בשקל ימשך אינה תסריט מרכזי ולפיכך אין לבסס עליה תחזית לשינוי בסביבה האינפלציונית. עוד אנו טוענים כי למרות העובדה שהמשק מצוי בתעסוקה מלאה , איננו מזהים לחצי שכר רוחביים במשק ולפיכך להבנתנו התזה של אינפלציה הנשענת על לחצי שכר היא תזה חלשה.  אנו סבורים כי התחרות במשק תותיר את האינפלציה במשק נמוכה בעתיד הנראה לעין. לשיטתנו הגורמים התומכים בסביבת אינפלציה נמוכה שרירים וקיימים ולא צפויים להתפוגג בקרוב. דשדוש במחירי המזון, מחירי ביגוד צונחים, מעורבות ממשלתית להפחתת מחירים, צמיחת המסחר האלקטרוני והעמקת חדירתו למשקי הבית, תודעה צרכנית, מטבע ישראלי חזק, מחירי סחורות ממותנות ועוד הם רק חלק מן הסיבות לאינפלציה נמוכה לאורך זמן. אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק במשקל יתר באפיק השקלי ( 60%) ביחס לאפיק הצמוד ( 40%).

  • ריבית בנק ישראל במקום דרוך- בסביבת האינפלציה הנוכחית ובהינתן עוצמת השקל ריבית בנק ישראל לא צפויה לעלות לפני המחצית השנייה של שנת 2018. 

  • כפי שאנו חוזרים ומעריכים: עוצמת השקל היא כאן בכדי להישאר-  הדולר האמריקני שב וצנח ביחס לשקל והציג ירידה מצרפית של 0.79% מתחילת חודש אוקטובר. מתחילת השנה נחלש המטבע האמריקני ב- 8.95% ביחס לשקל. האירו נחלש אף הוא ב- 0.38% אל מול השקל מתחילת החודש ואולם מתחילת השנה התחזק המטבע האירופאי ב- 2.4% אל מול השקל על רקע ראלי של המטבע בעולם.  אנו שבים ומדגישים כי עוצמת השקל ביחס לסל מטבעות נסחר נשענת על כוחות כלכליים אמיתיים ולפיכך יש להימנע מחשיפה לדולר מכל סוג שהוא. 

  • בלימת מגמת עליית תשואות החוב בשוק אגרות החוב של ארה"ב הביאה לחידוש המגמה החיובית  בשוק אגרות החוב המקומי. העובדה שהריבית בישראל אינה צפויה לעלות בעתיד הנראה לעין "שמרה" על יציבות מחירי אגרות החוב הממשלתיות בישראל וכאשר חלה ירידת תשואות קלה בארה"ב המשקיעים בשוק המקומי שבו לרכוש חוב מקומי לטווחים ארוכים.

  • השיח על תמחור אגרות החוב הקונצרני הנוכחי במונחים של בועה לא התחיל אתמול והוא נמשך חודשים ארוכים ואולם נכון להיום כל מי שהספיד אפיק השקעה זה לעס את הכובע וראה כיצד מחירי אגרות החוב הקונצרניות ממשיכים לזנק בקצב דמיוני. אגרת חוב בניגוד למניות היא מכשיר נטול חלומות שכן התשואה לפדיון ידועה ולפיכך ככל שנמשך הראלי האדיר באפיק השקעות זה פוטנציאל התשואה העתידית באפיק מתכווץ עד כי בסופו של יום במקרה קיצון עשויה התשואה הפנימית להתאפס. 

  • האינפלציה האפסית במשק המקומי לצד השקל החזק והצמיחה הפושרת מסנדלים את בנק ישראל בכל האמור בהליך ההידוק המוניטארי וכך  למרות העובדה שבארה"ב מעלים ריבית בעקביות ומקטינים תמריצים מוניטרים בישראל מועד העלאת הריבית  הקרוב רחוק מאוד.בהינתן הריבית האפסית במשק המקומי אשר אינה צפויה להשתנות בעתיד הנראה לעין  התיאבון למכשירי חוב נושאי תשואה מצוי בשיא ולפיכך כמעט כל מנפיק מצליח לגייס מאות מיליוני שקלים בקלילות ובמרווחי סיכון נמוכים אשר אינם משקפים את הסיכון העסקי ארוך הטווח. 

  • השיפור בנזילות הפירמות אשר מצליחות להצטייד במזומנים לתקופות ארוכות מקטין  מהותית את החשש משמיטת חובות בטווח הקצר ומייצר ביקושים גדולים לחוב קונצרני איכותי ואיכותי פחות במחירים לא ראויים.

  • השיפור הניכר בפרופיל הנזילות של החברות מהווה קטליזאטור להעלאת דירוג חוב אשר מזינה את החגיגה באפיק הקונצרני. הנפקת מדדי אגרות חוב קונצרנים חדשים מהווה אף היא שמן בגלגלי המכונה הקונצרנית. 

  • בהינתן כי המתבונן ברדאר הסיכונים אינו מזהה משבר כלכלי מעבר לפינה ושיעור הדיפולטים החדשים בנסיגה אזי הביטחון של המשקיעים בשוק הקונצרני גואה ומעטים מוכנים לרדת מקטר רווחי ההון ולהתבצר באפיקים חסרי סיכון.  

  • להבנתנו בסיטואציה שנוצרה בשוק המקומי היפוך מגמה חד בשוק הקונצרני היה ויתרחש יהיה תוצאה של ירידות שערים חדות בשוק המניות המקומי אשר יחלחלו לתמחור חוב קונצרני או פועל יוצא של עליית תשואות חדה בשוק החוב

  • אנו מחזיקים מתחילת שנת 2017 בהמלצה לפיה יש להחזיק חשיפה של 70% בלבד לשוק המניות ואיננו מעלים את החשיפה המומלצת למניות לפי שעה וזאת על אף תשואת החסר של בורסת תל אביב מתחילת שנת 2017 בהשוואה למדדי היחס הגלובליים. לתפישתנו יש להחזיק 60% מתיק המניות בחשיפה למניות בבורסה תל אביב, זאת כאשר בזירה המקומית ראוי להתמקד בבחירת מניות פרטנית תוך ניצול המימוש הנוכחי לטיוב  וחיזוק פוזיציות ואילו בכל האמור בהשקעות בשוק המניות מעבר לים יש להתמקד בהשקעה במדדי מדינות ומדדי סקטורים.


יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 

איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.