איילון >> המדד הנמוך הפיל לנו את הלסת ואולם המסקנה שאין אינפלציה ולא צפויה אינפלציה בקרוב בישראל 

בבנק ישראל מציינים כי תיסוף השקל ומדיניות הממשלה בתחום יוקר המחיה עשויים להביא עימם אינפלציה נמוכה יותר אשר אינה מקבלת ביטוי בתסריט המרכזי של תחזית האינפלציה | להבנתנו מדובר בתסריט מרכזי בעל השפעה עתידית ניכרת על סביבת המחירים במשק

 

 

FacebookTwitter Whatsapp
יניב פגוטיניב פגוט

18/07/2017 יניב פגוט

  • מדד המחירים לצרכן ירד ב- 0.7% ביוני 2017, בהשוואה למאי 2017, והגיע לרמה של 100 נקודות. המדד ללא דיור צנח ב-1% והגיע לרמה של 99.6 נקודות. ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: ירקות ופירות טריים ב- 8.7%, הלבשה והנעלה ב- 5.4%, תחזוקת הדירה 1.1%, ריהוט וציוד לבית ב- 1% ותחבורה ב- 0.5%. מתחילת השנה נותר המדד הכללי ללא שינוי.

  • אנו בדומה לכלל שוק ההון המקומי הופתענו מאוד מעוצמת הירידה במדד המחירים לצרכן לחודש יוני 2016 ואולם בטרם נדון בסיבות המרכזיות להפתעה, נאמר כי מה שצריך לקחת מן המדד הנוכחי הוא את התובנה כי האינפלציה בישראל צפויה להישאר נמוכה מאוד תקופה ארוכה. 

  • אנו מעריכים כי מדד המחירים לחודש יולי  2017 יוותר ללא שינוי ואילו האינפלציה במהלך 12 החודשים הקרובים תסתכם ב- 0.3%. אנו חוזרים על המלצתנו להחזיק במשקל יתר באפיק השקלי ( 60%) ביחס לאפיק הצמוד ( 40%). 

  • להערכת חטיבת המחקר של בנק ישראל אשר פורסמה ערב מדד המחירים לחודש יוני 2017 שהפתיע כאמור כלפי מטה בחדות, האינפלציה בארבעת הרבעונים המסתיימים ברבעון השני של 2018 תעמוד על 0.8%, ובסוף 2018 – על 1.5%. מחירי המוצרים המקומיים צפויים להוסיף לעלות במתינות שכן בבנק מעריכים כי כוחות ממתנים – ביניהם התגברות התחרות וצעדים ממשלתיים להפחתת יוקר המחייה – ימשיכו להאט את קצב עליית המחירים. מנגד, הקִרבה לתעסוקה מלאה צפויה להוסיף לתמוך בעליית השכר, וזו עשויה לפעול לעליית האינפלציה המקומית. אשר למחירי המוצרים המיובאים, הם צפויים לעלות בקצב גבוה מזה שנרשם בשנתיים האחרונות, מפני שהאינפלציה העולמית ממשיכה לעלות. הצפי לגבי האינפלציה בשנה הקרובה נמוך בכ-0.2 נקודת אחוז מהצפי המקביל בתחזית הקודמת, בעיקר בשל ההשפעה הצפויה של הירידה במחירי הנפט. ראוי לציין כי בבנק ישראל מציינים כי תיסוף השקל ומדיניות הממשלה בתחום יוקר המחייה עשויים להביא עימם אינפלציה נמוכה יותר אשר אינה מקבלת ביטוי בתסריט המרכזי של תחזית האינפלציה. להבנתנו מדובר בתסריט מרכזי בעל השפעה עתידית ניכרת על סביבת המחירים במשק. 

  • תחזית הצמיחה העדכנית של חטיבת המחקר של בנק ישראל ל-2017 עומדת על 3.4% והתחזית ל-2018 עומדת על 3.3%. תחזית הצמיחה ל-2017 עודכנה כלפי מעלה יחסית לתחזית הקודמת. בנק ישראל מנמק את עדכון תחזית הצמיחה בכך שנתוני החשבונאות הלאומית לרבעון הראשון ונתוני הפעילות הראשוניים לרבעון השני מעידים כי היצוא וההשקעות צמחו מהר יחסית ביחס להערכת הבנק המרכזי בעת עריכת התחזית הקודמת. בבנק ישראל מעריכים שבטווח התחזית (השנה וחצי הקרובה) נראה המשך גידול בקצב הצמיחה של היצוא, בין היתר עקב ההתאוששות הצפויה בסחר העולמי, וכן של ההשקעות בענפי המשק. מנגד, קצב הצמיחה של הצריכה הפרטית צפוי להתמתן לאחר שבמשך תקופה ארוכה הוא היה מהיר יחסית לקצב הצמיחה של השימושים האחרים ושל התוצר. למעשה, התחזית משקפת מעבר הדרגתי לצמיחה שמבוססת פחות על הצריכה הפרטית ויותר על היצוא. 

  • להערכת חטיבת המחקר, ריבית בנק ישראל צפויה לעמוד על 0.1% עד הרבעון הראשון של 2018 ולהתחיל לעלות ברבעון השני של 2018. הריבית צפויה להישאר ברמתה הנוכחית בשנה הקרובה כדי לתמוך בהתבססות סביבת האינפלציה בתחום היעד. הריבית צפויה לעלות ברבעון השני של 2018, ל-0.25%, לאחר כמה רבעונים שבהם קצב האינפלציה יעלה על 1% וכאשר תחזיות האינפלציה לשנה קדימה יתקרבו למרכז תחום היעד. חטיבת המחקר של בנק ישראל צפה שהריבית תעלה שוב ברבעון האחרון של 2018, ל-0.5%.  מדובר בהנחיה יוצאת דופן של בנק ישראל אשר מציידת אותנו בכלי עבודה יעיל על מנת לנסות ולחזות את תוואי הריבית העתידי.  לאור ההפתעה החדה במדד המחירים לחודש יוני נראה כי היום בוא ריבית בנק ישראל תעלה רחוק מתמיד. 

  • בחודשים ינואר- יוני 2017 הסתכמו הכנסות הממשלה ב- 148.7 מיליארד ₪ לעומת 142.3 מיליארד ₪ במחצית הראשונה של שנת 2016. ההכנסות ממיסים עלו ב- 5%, זאת כאשר הכנסות ממיסים ישירים גדלו ב- 10%, בין השאר בגלל גביית בעלת אופי חד פעמי בחודש ינואר, ואילו מיסים עקיפים ירדו ב- 2%. הירידה במיסים עקיפים נובעת מהקדמת יבוא רכב בתחילת שנת 2017 לחודש דצמבר 2016. ביחס לתחזית האוצר נרשמה עודף גבייה של 2 מיליארד ₪ במחצית הראשונה של השנה, זאת כאשר 1.2 מיליארד ₪ הינה הכנסה חד פעמית. מזה 4.5 שנים גדלה גביית המיסים בקצב שנתי ממוצע של 6%. בחודשים ינואר – יוני 2017 נמדד גירעון בסך 9 מיליארד ₪ לעומת גירעון בסך 3.1 מיליארד ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. בתקציב 2017 מתוכנן גירעון שנתי בסך 36.6 מיליארד ₪ שהם 2.9% תמ"ג. הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים (יולי 2016- יוני 2017) עומד על 2.5% מהתמ"ג. 

  • השקל מוסיף להציג עוצמה אל מול מטבעות הסחר המרכזיים ובנק ישראל חסר אונים. השקל התחזק אל מול הדולר מתחילת השנה ב- 7.98%. השקל התחזק מתחילת השנה אל מול האירו ב- 0.17% ואל מול הפאונד בשיעור של 2.96%, אל מול היין רשם השקל תיסוף של 4.95% מתחילת השנה. מעבר להשפעות הדרמטיות על סביבת האינפלציה במשק, יש להתחזקות השקל בשיעורים כה חדים בפרק זמן קצר פגיעה קשה בחברות יצואניות ובחברות אשר השקיעו היקפים כספיים ניכרים מעבר לים (נדל"ן וקווי ייצור). אנו סבורים כי ריבוי הידיעות בתקשורת על ההשפעות השליליות המסוכנות של השקל החזק עלולות לדחוק את בנק ישראל לפינה וזה יבצע פעולות חריגות אשר מסוגלות לייצר פיחות חד קצר טווח ואולם באותה הנשימה אנו שבים ומדגישים כי עוצמת השקל נשענת על כוחות כלכליים אמיתיים ולפיכך בטווח הבינוני התיסוף בשקל ימשך. 

  • אנו חוזרים על עמדתנו המסורתית כי יש להימנע מחשיפה מטבעית בתיקי ההשקעות וסבורים כי עוצמת השקל היא עובדה מוגמרת בתנאים הכלכליים והגיאופוליטיים הנוכחיים. 

  • מדד תל בונד 60 פותח את שבוע המסחר בירידות של כ- 0.14% על רקע מדד המחירים לצרכן הנמוך לחודש יוני 2017. מתחילת השנה עלה מדד תל בונד 60 בשיעור של 2.99%, זאת כאשר התשואה הפנימית הנוכחית של המדד היא 1.15% בלבד ומח"מ מדד חוב זה הוא 4.14%. מדד תל בונד שקלי מגיב לחיוב לירידה בציפיות האינפלציה לטווחים השונים, מדד זה עולה הבוקר ב- 0.23% והוא מציג עלייה של 3.67% מתחילת השנה. הנתונים מלמדים כי ביצועי היתר של האפיק השקלי ביחס למקבילה המדדית מתקיימים גם בשוק הקונצרני. הדיון הציבורי המחודש והמוצדק בסיכון החוב של חברות נדל"ן אמריקניות תורם אף הוא לבלימה מסוימת בראלי הקונצרני ואולם הכוונה של הבורסה להנפיק מדד תל בונד גלובלי אשר יאפשר חשיפה ישירה לחוב זה, צפויה להמשיך ולתמוך בביקושים לסחורה מסוכנת זו. אנו סבורים כי מחירי מרבית אגרות החוב הקונצרניות גבוה מאוד ואולם מודעים לעובדה כי כושר ההחזר של פירמות רבות השתפר. חל שיפור מהותי בנזילות הפירמות לצד עליית שווי הנכסים אשר תורמת לשיפור במינוף. איננו מתעלמים מזרימת המיליארדים לאפיק קרנות הנאמנות המחזיקות באגרות חוב קונצרניות ואולם להבנתנו התמחור הנוכחי בשוק החוב הקונצרני אינו אטרקטיבי. איננו מזהים עלייה בשיעור הדיפולטים בתיק בטווח הנראה לעין ואיננו מזהים משבר כלכלי מעבר לפינה ולפיכך נראה כי המגמה החיובית באפיק תתחדש בעתיד הקרוב וכי כל ירידה באפיק זה היא זמנית ומוגבלת. בנתונים אלו אנו ממליצים על חשיפה של 80% מתוך 100% הרשאה של חשיפה לחוב קונצרני תוך דגש על פיזור התיק ושילוב של חוב קונצרני בבחירה פרטנית על מנת לנסות ולהשביח את התשואה הפנימית. 

  • אנו סבורים כי יש לשמר את האסטרטגיה של בחירת מניות פרטנית מוגברת בבורסה המקומית לצד אחזקה מעובה במדדי מניות מעבר לים בתמהיל ששבו נחזיק במניות מקומיות 60% ואילו במניות זרות נחזיק ב- 40% מתיק המניות. אנו קוראים להמשיך ולנטרל את החשיפה המטבעית בתיק המניות כמו גם בכל תיק ההשקעות. 
היכונו לעונת הדוחות הכספיים בארה"ב 

  • ביום שישי האחרון פורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב אשר נותר ללא שינוי והיה נמוך ב- 0.1% מן ממוצע תחזיות האנליסטים. המדד הנמוך הוא בראש ובראשונה פועל יוצא של ירידה חודשית של 1.6% ברכיב האנרגיה במדד בהמשך לירידה חודשית של 2.7% בחודש מאי 2017.  אם נוסיף למדד הנמוך יחסית את העלייה המתונה בשכר במשק האמריקני אשר הסתכמה בשנה האחרונה ב- 2.5% בלבד נגיע למסקנה כי סביבת האינפלציה הנוכחית בארה"ב אינה מייצרת לחץ על הבנק המרכזי בארה"ב להמשיך בנחישות בהידוק המוניטארי.

  • העלייה המתונה האינפלציה בארה"ב גררה בלימה במגמת עליית תשואות החוב של ממשלת ארה"ב.. חוב של ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים נסחר בסוף השבוע האחרון בתשואה לפדיון של 2.33% ירידת תשואות שבועית של 5 נקודות בסיס בהשוואה לתשואה לפדיון של 2.38% שבוע קודם לכן ואולם גבוהה ב- 18 נקודות בסיס ביחס לתשואת חוב זו לפני שלושה שבועות. רמת התשואות הנוכחית של חוב ממשלת ארה"ב עדיין נמוכה ב- 12 נקודות בסיס מרמת תשואה של 2.45% ב- 31/12/2016. חוב של ממשלת ארה"ב לחמש שנים נסחר בסוף השבוע האחרון במחיר שמשקף תשואה של 1.87% המשקף ירידת תשואות שבועית מצטברת של 8 נקודות בסיס. רמת תשואות זו נמוכה מהתשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי לחמש שנים ב- 31/12/2016 אזי ניצבה התשואה של אג"ח זו ברמה  1.93%. אנו סבורים כי כל עוד העמימות סביב התוכנית הפיסקאלית של טראמפ תשמר ולא ינקבו לוחות זמנים ברורים לתמריצים המתוכננים אזי תשואות החוב הארוכות ימשיכו להיסחר ברצועה צרה הנעה בין 2.1% ל- 2.6%. אנו מניחים כי במחצית השנייה של השנה תחול התקדמות מהותית בכל האמור בהפיכת היוזמות של טראמפ ממילים למעשים ולכך תהא השפעה שלילית על תמחור אגרות החוב ולפיכך ממליצים להמשיך ולנהוג בשמרנות בכל האמור בניהול סיכון המח"מ בתיק ההשקעות. 

  • מדד S&P500 עלה מתחילת שנת 2017 ב- 9.85%, מדד זה הוסיף לערכו מתחילת חודש יולי 0.78% וזאת לאחר שבשבוע האחרון עלה המדד ב- 1.41%.  הסקטורים הבולטים לחיוב במדד מתחילת השנה הם סקטור הטכנולוגיה אשר עלה ב- 21.43%, סקטור הבריאות אשר עלה ב- 16.18% וסקטור מוצרי צריכה בסיסיים  אשר הוסיף לערכו 10.76%.  הסקטורים הבולטים לשלילה מתחילת השנה הם סקטור האנרגיה אשר ירד ב- 13.11% וסקטור התקשורת אשר  ירד ב- 15.55%. . המומנטום יוצא הדופן במדד S&P 500 הוא בראש ובראשונה פועל יוצא של מומנטום יוצא דופן בצמיחת רווחי הפירמות ואולם אם בשבועות האחרונים המשקיעים הגיבו לציפיות ותחזיות משופרת הרי החל בשבוע הקרוב עונת הדיווחים הכספיים מאיצה ותמונת הרווחיות הנוכחית והעתידית תתבהר. 

  • כאמור עונת הדוחות הכספיים לרבעון השני של שנת 2017 צפויה לתפוש תאוצה חדה השבוע. במהלך השבוע יפרסמו 68 חברות הנכללות במדד ה-  S&P 500 את תוצאותיהן הכספיות ובתוכן 9 חברות דאו 30. רווחי הפירמות במדד צפויים לצמוח בשיעור של 6.8% ברבעון השני של שנת 2017 בהמשך ישיר לצמיחה יוצאת דופן של 14% ברבעון הראשון של השנה.  9 סקטורים מתוך 11 סקטורים במדד חזויים להציג צמיחה רבעונית ברווח בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד כך שאין מדובר בסקטורים בודדים המושכים את עגלת הרווחיות. סקטור האנרגיה צפוי להציג ברבעון השני של השנה צמיחה של 357% ברווח והוא אחראי למחצית מהצמיחה הרבעונית החזויה ברבעון השני של השנה. תחזית הצמיחה ברווח המצרפי של החברות במדד לשנת 2017 היא לצמיחה שנתית של 9.6% ובנטרול הצמיחה החזויה ברווחי סקטור האנרגיה צפויים הסקטורים האחרים במדד להציג צמיחה שנתית משוקללת של כ- 7%. 

  • בשבוע שחלף נבלמה המגמה השלילית במחיר חבית נפט ומחירה של חבית נפט מסוג ברנט עלה בסיכום שבועי ב- 4.83%. מחיר חבית נפט מסוג ברנט חתם את השבוע ברמה של  49.06 דולרים. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט נמוך ב- 13.87% מרמתה בתחילת שנת 2017. אנו ממשיכים להחזיק בעמדה לפיה מחירי הנפט בשנת 2017  יסחרו בממוצע בטווח של 40 – 50 דולרים לחבית. אסקלציה גיאופוליטית עשויה לשנות את המציאות בשוק האנרגיה מקצה לקצה וההסתברות לעימותים משמעותיים גברה בחודשים האחרונים לאור ההתפתחויות הפוליטיות בעולם. הירידה החדה והמתמשכת במחיר חבית היא סוגיה מרכזית המשפיעה הן על תמחור סקטור האנרגיה, הן על תמחור חוב חברות אנרגיה והן על תמחור מטבעות של כלכלות מוטות ייצוא נפט. המומנטום השלילי בשוק האנרגיה היה ויצבור תאוצה עשוי לאיים על הראלי בשוק המניות של ארה"ב ולתמוך בירידת תשואות בשוק החוב הממשלתי וכמובן לפגוע בביצועי סקטור האנרגיה בארה"ב ובמדינות המתעוררות. אנו מעריכים בתסריט המרכזי כי עודף  ההיצע בשוק הנפט העולמי תומך במחירי חבית נפט נמוכים לאורך זמן ואולם איננו מעריכים קריסה מחודשת במחירי הנפט לרמתם הנמוכה בתחילת שנת 2016. 
כלכלת אירופה: לא מאוחר לעלות על רכבת המניות באירופה

  • מדד הדאקס מציג עלייה של 2.49% מתחילת חודש יולי 2017 ואילו מתחילת השנה הוסיף מדד המניות הגרמני 10.02%, מדד הדאקס עלה בשנה האחרונה ב- 25.5%. מדד ה- CAC 40 עלה מתחילת החודש בכ- 2.24% והוא מציג עלייה של 7.67% מתחילת השנה, מדד ה- CAC40 עלה בשנה האחרונה ב- 19.38%. מדד פוטסי אנגליה עלה מתחילת חודש יולי 2017 ב- 0.9% ואילו מתחילת השנה עלה מדד מניות זה ב- 3.3%, מדד מניות זה עלה בשנה האחרונה ב- 10.88%. מדד היורוסטוקס 600 NTR עלה מתחילת חודש יולי ב- 2% והוא מציג עליה של 9.18% מתחילת השנה. מדד מניות זה מציג עלייה מצרפית של 17.4% בשנה האחרונה בהשוואה לעלייה של 13.66% במדד ה- S&P 500 המצוי כמעט בכל תיק השקעות מנייתי בהיקפים עצומים. בשנתיים האחרונות עלה מדד המניות המוביל של ארה"ב ב- 16.6% ואילו מדד יורוסטוקס 600 NTR עלה ב- 2.73% בלבד. בראייה קדימה אנו בהחלט סבורים כי יש מקום להמשיך ולגוון את תיק המניות במניות אירופאיות בנטרול החשיפה המטבעית. איננו מתעלמים כלל ועיקר מן התנודתיות הרבה הכרוכה בהשקעה בשוק המניות האירופאי ביחס למקבילו בארה"ב ואפילו בישראל ואולם אנו מרגישים בנוח עם תמהיל הסיכוי- סיכון הטמון בהשקעה זו כחלק מרכיב המניות בתיק. מכפיל הרווח על בסיס הרווחים המדווחים של החברות במדד בשנה שחלפה הוא 22.1 ואולם מכפיל הרווח  העתידי של מדד היורוסטוקס 600 על בסיס הרווחים החזויים בשנה הקרובה הוא 15.2 והוא נמוך בכ- 15% ממקבילו בארה"ב. תשואת הדיבידנד של מדד מניות זה היא 3.9% והיא כמט כפולה מזו של המקבילה האמריקאית. בהינתן האמור לעיל ואופק הרווחיות החזוי אזי גיוון תיק המניות באמצעות שילוב מניות אירופאיות מנוטרלות מטבע הוא צעד מתבקש. 

  • השיפור בכלכלת גוש האירו ובלכידות הפוליטית של גוש האירו מגבירים את ההסתברות להקטנת תמריצים באירופה בשנת 2017 וזאת למרות המאמץ הפומבי של נגיד הבנק המרכזי של אירופה לאותת לשווקים כי לא יחול שינוי בקרוב בתוכניות התמריצים. ההתחזקות הדרמטית של האירו אל מול הדולר בשבועות האחרונים אשר הביאה אותו מרמת שפל של 1.04 דולר לאירו (19/12/2017)  לרמה של 1.147 דולר לאירו בסוף השבוע האחרון בצוותא עם העלייה החדה בתשואות החוב של ממשלת גרמניה מרמת שפל של 0.2%- (7/8/2016) לרמה של 0.57% בסוף השבוע האחרון, מלמדים כי בשוק ההון לא מאמינים לשפה היונית של דראגי ומעריכים כמונו כי הקטנת תמריצים באירופה מצויה מעבר לפינה בהינתן נתוני מאקרו משופרים במחצית השנייה של השנה וניצחון של מרקל בבחירות בגרמניה. במצב עולם שכזה אנו מעריכים המשך התחזקות האירו אל מול הדולר וכן המשך זחילת תשואות החוב הממשלתי בגרמניה כלפי מעלה. עליית תשואות בשוק החוב הריבוני האירופאי היא בשורה לא טובה למחזיקים בחוב ממשלתי ארוך בארה"ב ובישראל וזו היא אחת הסיבות המרכזיות לשמרנות שלנו בכל האמור במח"מ תיק ההשקעות. 

  • הניצחון של מקרון בסיבוב הבחירות השני לנשיאות בצרפת  ב- 7/5/2017 היה אמנם צפוי ואולם הוא הקטין במידה רבה את הסיכון הפוליטי בטווח הקצר  באירופה. האירוע המכשול הפוליטי המהותי הבא יהיו הבחירות בגרמניה ב- 24/9/2017, אז צריך לקוות כי מרקל תזכה בכהונה נוספת ותכניס את השד הפוליטי באירופה עמוק לבקבוק. במצב עולם בו הסיכון הפוליטי באירופה יורד מדרגה ניתן יהיה להתמקד בשיפור הכלכלי בגוש האירו. 

  • בבנק המרכזי של אירופה מעריכים כעת כי כלכלת גוש האירו תצמח השנה בשיעור של 1.9% בהשוואה לצמיחה שנתית של 1.7% אשתקד. בבנק המרכזי מעריכים כי קצב הצמיחה הנוכחי ישמר בקירוב בשנים 2018 ו- 2019 ויעמוד ברמה של 1.8% ו- 1.7% בקרוב. מנועי הצמיחה הכלכלי באירופה היא צמיחת הצריכה הפרטית לצד התאוששות בהשקעות ותרומה קלה של גידול בהוצאות הממשלה לאחר שנות הצנע ומנגד הייצוא נטו אינו צפוי לתרום לצמיחה על רקע גידול מהיר ביבוא. האינפלציה בגוש האירו צפויה להסתכם בשנת 2017 ברמה של 1.5% בהשוואה לאינפלציה שנתית של 0.2% אשתקד, האינפלציה צפויה לדעוך במעט לרמה של 1.3% בשנת 2018. בנטרול רכיב האנרגיה התנודתי צפויה האינפלציה השנה להסתכם ב- 1.2% ולטפס לרמה של 1.4% בשנה הבאה לאחר שאשתקד הסתכמה ב- 0.9% בלבד. יחס החוב תוצר של גוש האירו צפוי להמשיך ולהציג מגמת שיפור. יחס זה צפוי לרדת השנה לרמה של 87.9% תוצר בהשוואה ל- 89.2% אשתקד. בשנים 2018 ו- 2019 צפוי יחס חוב תוצר להמשיך ולרדת לרמה של 86.4% ו- 84.7% בהתאמה וזאת אודות לגירעון שנתי חזוי צנוע של 1.3% תוצר ו- 1.2% בהתאמה וצמיחה מהירה יחסית. העודף בחשבון השוטף של מדינות גוש האירו צפוי להתייצב ברמה של 2.8% תוצר השנה ובשנה הבאה וזאת לאחר שאשתקד נרשם עודף שנתי בשיעור של 3.4% תוצר. 

  • הצמיחה ברווח הרבעוני ברבעון הראשון של שנת 2017 של החברות הנכללות במדד היורוסטוקס 600 הייתה חזקה ועמדה ברמה של 15% ברבעון ראשון 2017 ובנטרול הצמיחה ברווחי סקטור האנרגיה בשיעור של 9.3%.

  • הכנסות החברות במדד היורוסטוקס 600 NTR צפויות לחתום את הרבעון השני של השנה עם צמיחה של 4.9% ביחס לרבעון המקביל אשתקד ואילו בנטרול צמיחת ההכנסות של סקטור האנרגיה צפויה הצמיחה בהכנסות להסתכם ב- 6.1%.  סקטור הפיננסים וסקטור הבריאות בולטים לשלילה בצמיחת הרווחים החזויה ברבעון השני של שנת 2017 ואלו צפויים להציג צמיחה  שלילית של 0.2% ו- 2.1% בהתאמה ואולם בסיכום שנת 2017 צפויים רווחי סקטור הפיננסים לצמוח ב- 30% ולתרום למומנטום בצמיחת הרווחים בעוד סקטור הבריאות צפוי להציג השנה צמיחה מינורית של 2.4% בלבד ביחס לרווחי 2016. למרות הצמיחה הרבעונית השלילית ב-2 מסקטורי העוגן במדד אזי צמיחה רבעונית דו ספרתית בשורה ארוכה של סקטורים משנה את התמונה במדד כולו. סקטור האנרגיה צפוי להציג צמיחה של 56% ברווח בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, סקטור החומרים הבסיסיים צפוי להציג צמיחה רבעונית של 24% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, סקטור מוצרי צריכה מחזוריים צפוי להציג צמיחה רבעונית של 225 ביחס לרבעון המקביל אשתקד. 

  • ברבעון 3 2017 צפוי הרווח הרבעוני של החברות הנכללות במדד היורוסטוקס 600 NTR לצמוח ב- 9.2%. ברבעון הרביעי של שנת 2017 צפוי הרווח הרבעוני לצמוח ב- 19.3%. בסיכום שנתי חזוי הרווח השנתי של החברות במדד לצמוח בכ- 17.3% ולתמוך בתמחור הנדיב.  סקטור האנרגיה צפוי להוביל את הצמיחה בסקטורים השונים עם צמיחה חזויה של 46% ברווחים, סקטור הפיננסים צפוי להציג צמיחה שנתית של 30% ברווחים ואילו סקטור מוצרי צריכה בסיסיים וסקטור צריכה מחזורית צפויים להציג כל אחד צמיחה שנתית של 19% בקרוב ואילו סקטור צריכה בסיסית צפוי להציג צמיחה שנתית של 10% ברווח ביחס לשנת 2016. סקטור הטכנולוגיה, סקטור התעשייה סקטור הבריאות וסקטור התקשורת במדד מניות זה צפויים להציג צמיחה שנתית ברווח של 9.9%, 7.5% ,2.4% ו- 3.2% בהתאמה.  סקטור ה- UTILITIES צפויים לחתום את שנת 2017 בצמיחה שלילית של 0.6% ולהיות הסקטור היחיד המציג צמיחה שלילית ברווח השנתי במדד זה. 

  • להערכתנו תמשך זרימת הכספים המחודשת לשוק המניות האירופאי אשר תתמוך בביצועיו. כלכלת גוש האירו מצויה במגמת התאוששות ותוצאות הבחירות בהולנד בצוותא עם תוצאות הבחירות בצרפת מגבירות את תחושת היציבות הפוליטית בגוש האירו ומושכות משקיעים גלובליים לגוון את תיק המניות שלהם. היה והיציבות הפוליטית באירופה תשמר אזי התאוששות כלכלית בגוש האירו, תמריצים מוניטאריים, תשואות חוב ממשלתי שליליות ותשואת דיבידנד גבוהה תומכות בשוק המניות האירופאי. אנו שומרים על המלצה  לחשיפה מנוטרלת מטבע של 15% מתיק המניות בחשיפה לשוק המניות האירופאי. 

  • אנו מזכירים את עמדתנו כי בהינתן ניצחון מרקל בבחירות אזי הבנק המרכזי של אירופה צפוי להפחית תמריצים בשנת 2018 והדבר עשוי להביא לעליית תשואות חוב באירופה  כבר בשלהי שנת 2017. 

  • אנו סבורים כי השקעה של 15% מרכיב המניות בשוק המניות האירופאי עליה אנו ממליצים מבטאת בצורה טובה את ההזדמנויות בשוק מניות זה לצד הסיכונים הכרוכים בהשקעה זו. ראוי לבצע באמצעות חשיפה למדד יורוסטוקס 600  NTR מנוטרל מטבע ובאמצעות השקעה בתעודת הסל מבית WISDOMTREE המשקיעה במניות אירופה ומנטרלת חשיפה לאירו אל מול הדולר (לא אל מול השקל) אשר סימולה הוא  HEDJ. 
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 

איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.